Zelišča za intimno parno kopel

INTIMNA PARNA KOPEL je namenjena ženskam za fizično, čustveno in energetsko podporo spolnih organov.

7,9014,90

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

INTIMNA PARNA KOPEL je namenjena ženskam za fizično, čustveno in energetsko podporo spolnih organov.

Če imaš boleče in neredne menstruacije, pogosta vnetja, izrazite simptome menopavze ali PMSa, ti ta praksa zna pomagati. Vsaka mešanica je pripravljena s pozornostjo, v dobrem vzdušju in v njo je vtisnjena namera, ki jo naj prinese. Pri DIVJI smo oblikovali 5 različnih mešanic, za 5 najpogostejših žensk (izberi katera je zate spodaj). Za največji učinek ti priporočamo pitje čaja ter hkratno uporabo v obliki intimne parne kopeli pred pričakovano menstruacijo oz. glede na tvojo težavo, kot priporočeno.

Pakiranja na voljo:

  • Harmonična (100g za 10 negovanj in 50g za 5 negovanj)
  • Očarljiva (100g za 10 negovanj in 50g za 5 negovanj)
  • Sijoča (100g za 10 negovanj in 50g za 5 negovanj)
  • Sončna (100g za 10 negovanj in 50g za 5 negovanj)
  • Sproščena (100g za 10 negovanj in 50g za 5 negovanj)

Intimna parna kopel je starodavna negovalna praksa, ki uporablja skrbno izbrana zelišča  za pripravo tople, globoko prodorne parne kopeli za tvojo nožnico in reproduktivni sistem. Hlapi iz tople zeliščne pare prenašajo zdravilne rastlinske esence v tvojo nožnico, maternični vrat in maternico. Ob redni uporabi para izbranih zelišč pripomore k bolj harmoničnim mesečnim ciklom. Hkrati podpira maternico pri sproščanju stoječe krvi, ki se nabere na maternični sluznici, očisti odvečno sluz in poveča prekrvavitev reproduktivnih organov. Glede na izbrano zeliščno mešanico, je le-ta prilagojena tebi in tvojemu stanju. Parna kopel podpre tudi energetsko čiščenje maternice. Nega, ki si jo podarimo s tem ritualom nas povabi v globljo povezanost s sabo, s sveto žensko energijo in z odnosom do svoje seksualnosti. Iz zelišč si lahko pripraviš tudi skodelico čaja in tako še povečaš njihovo delovanje. 

 

Zakaj izvajati intimne parne kopeli?

Učinek, ki ga boš opazila takoj bo umirjenost in sprostitev. Ob redni uporabi parnih kopeli pa te pripomorejo k: Manj bolečim menstruacijam, zmanjšanim krčem. Rednim ciklom. Dolgi cikli se skrajšajo, kratki se podaljšajo. Zmanjšanju črne ali rjave krvavitve. Hitrejšemu okrevanju in toniranju reproduktivnih organov po porodu. Sprožitvi menstruacije, če je ta izostala. Zmanjšanju velikih strdkov med menstruacijo. Protivnetnemu delovanju. Pomiritvi in boljšemu spancu. Povečanju libida. Povečani naravni vlažnosti nožnice. Blagodejnemu delovanju pri hemoroidih.

 

PRIPRAVA PARNE KOPELI: 

Uredi si udoben, intimen kotiček in si izberi namero današnjega negovanja. Zavri 1-2l vode, dodaj pest zelišč, pokrij in počakaj približno 10 minut, da zelišča predajo svojo moč vodi. Če imaš svoj stolček za parne kopeli položi posodo s paro na dno in se usedi, sicer pa nad njo poklekni na kolenih in se udobno nasloni naprej na kavč ali stol. Okoli bokov se ogrni z brisačo ali deko, da para ne bo uhajala. Sprosti se in 10-15 minut uživaj v negovanju. Če začutiš, se lahko notranje nagovoriš z ljubečimi besedami ali pomisliš na vse stvari zakaj si hvaležna svojemu telesu.

Pomembno: vedno poskrbi, da je med tabo in vročo paro dovolj razdalje! Če je para še vedno neprijetno vroča, počakaj, da se ohladi.

Po končani parni kopeli si vzemi še nekaj časa zase, za meditacijo ali sproščanje. Ostanke kopeli lahko odneseš ven in z njimi zaliješ zemljo ter pri tem še enkrat ozavestiš svojo namero.

 

OPOZORILO: Kopel naj se ne izvaja med menstrualnim krvavenjem, med ovulacijo, v nosečnosti ali ob uporabi materničnega vložka (IUD)

 

Oblikovali smo 5 različnih mešanic zelišč, izberi si katera je primerna zate:

 

SPROŠČENA mešanica, sestavljena iz skrbno izbranih ekoloških zelišč je posebej oblikovana za pomoč pri blaženju menstrualnih krčev in predmenstrualnih simptomov (preobčutljivost prsi, napihnjenost in spremembe razpoloženja). Izbrana zelišča sproščajo mišice, delujejo pomirjujoče in protivnetno, izboljšujejo prekrvavitev in odvajajo vodo. SPROŠČENO parno kopel je priporočeno izvajati 2-3 dni zaporedoma pred pričakovano menstruacijo. Iz zelišč si pripravi tudi čaj, ki ga lahko piješ tudi med krvavenjem.

Sestavine: melisa, deljenolistna srčnica, origano, bazilika, kamilica, regratovi listi, sivka, malinovi listi, rman, rožmarin 

Vsa zelišča so iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

OČARLJIVA mešanica, sestavljena iz skrbno izbranih ekoloških zelišč, je posebej oblikovana za pomoč  pri simptomih menopavze kot so vročični oblivi in potenja, nihanja razpoloženja ter suha nožnica. Izbrana zelišča pomirjajo, ohranjajo vitalnost spolnih organov, krepijo tonus ter imajo hladilen in vlažilen učinek. OČARLJIVO parno kopel je priporočeno izvajati 2-6x na mesec, med omenjenimi težavami. Iz zelišč si lahko pripraviš tudi skodelico čaja. 

 Iz zelišč si pripravi tudi skodelico čaja in tako povečaj njihovo delovanje. 

Sestavine: črna detelja, žajbelj, melisa, poprova meta, deljenolistna srčnica, plahtica, regrat, sivka, kopriva

Vsa zelišča so iz kontrolirane ekološke pridelave.

 

HARMONIČNA mešanica, sestavljena iz skrbno izbranih ekoloških zelišč, je oblikovana za podporo pri kratkih ciklih (manj kot 27 dni) in močnih krvavitvah (tudi po porodu ali splavu). Zelišča v tej mešanici krepijo nožnična tkiva, adstringentno delovanje, zaustavljajo krvavitev in pospešujejo celjenje. Delujejo kot regulatorji hormonov in so bogata z vitamini in minerali pomembnimi za žensko telo. HARMONIČNO kopel je priporočeno izvajati 2-3 dni zaporedoma pred pričakovano menstruacijo oz. po porodu. Priporočeni čas savnanja za ženske s kratkimi cikli je 10 minut. Za boljši učinek si lahko pripraviš še čaj (tudi med menstruacijo).

Sestavine: plešec*, rman*, plahtica*, astragalus,  navadni pelin*, kopriva*, sivka*, malinovi listi*

*Zelišča iz kontrolirane ekološke pridelave

 

SIJOČA mešanica je sestavljena iz skrbno izbranih ekoloških zelišč je oblikovana za podporo pri urejenih in daljših (več kot 28 dni) ciklih. Zelišča v tej mešanici so izbrana z namenom negovanja, toniziranja, vzpodbujanja prekrvavitve, prav tako pa delujejo tudi očiščevalno, uravnavajo hormone, pomirjajo ter so bogata z vitamini in minerali pomembnimi za žensko telo. SIJOČO kopel je priporočeno izvajati 2-6x mesečno, pred in po ciklu. Če so tvoji cikli dolgi in bi rada vzpodbudila ovulacijo in se ne trudiš zanositi, jo izvajaj pred pričakovano ovulacijo. Za boljši učinek si lahko pripraviš še čaj.

Sestavine: deljenolistna srčnica, sivka, rožmarin, plahtica, vrtnica, navadni pelin, bazilika, rman, kopriva, poprova meta, ognjič

Vsa zelišča so iz kontrolirane biološke pridelave.

 

SONČNA mešanica iz skrbno izbranih ekoloških zelišč je posebej oblikovana za podporo pri vnetjih nožnice, virusnih obolenjih in spremenjenih ali povečanih izcedkih. Zelišča v tej mešanici delujejo sinergistično protivnetno, protiglivično in protibakterijsko. Imajo blagodejno vlogo pri čiščenju ter pomirjanju. SONČNO kopel je priporočeno izvajati med težavami z vnetji, 2-6x mesečno. Če težave vztrajajo jo po potrebi lahko uporabiš tudi večkrat, vendar ne dlje kot 15 minut ob enem savnanju. Za boljši učinek si lahko pripraviš še čaj.

Sestavine: žajbelj, ognjič, rožmarin, sivka, origano, kamilica, navadni pelin

Vsa zelišča so iz kontrolirane biološke pridelave.