Senzualnost

Senzualnost zame pomeni prebuditev svete ženske energije, življenjske sile, ki se skriva na dnu hrbtenice. Je čista sila Mati Zemlje, ki jo prejemam vase preko globoke utelešenosti in prizemljenosti z njo, veliko Mati. Je prisotnost sama s seboj in čutenje svoje dušne vibracije.

Sveta ženska energija je zame ženska energija, ki je povezana z bogom. Temu lahko rečemo tudi povezana z božanskim, s kreatorjem, univerzumom, virom in še in še. Vzemi si izraz, ki ga čutiš.

Že veliko let nazaj sem pričela z raziskovanjem te energije, saj sem čutila, da mi nekaj manjka. Pri tistem ”običajnem” delu na sebi sem nekaj pogrešala. Kot, da je en velik potencial mene še spal. Da življenja še zdaleč nisem živela polno.

Na začetku potovanja v senzualnost sem se srečala s sramom, krivdo, strahom, nesprejemanjem sebe, občutkom, da jaz nisem lepa, nisem privlačna. Prepričanja, ki sem jih ponotranjila v preteklosti in neprijetne izkušnje naredijo svoje. Težko mi je bilo, včasih bi se najrajši skrila pred svetom. A sem vseeno prebudila bojevnico v sebi in predajala, dihala, plesala in počasi vzljubljala svoje telo. Pričelo se je premikati. Najprej doma, v varnem zavetju svojega doma ob učenju iz tantrične šole Tantric Rose Mystery school učiteljice Leyolah Antara. Potrebovala sem varen prostor, da sem se res lahko sprostila. Kasneje sem si vedno več dovolila tudi drugje in prebujala to energijo po različnih delavnicah, svobodnih plesih, festivalih.

Bilo je lepo, ker sem bila vedno bolj živa, igriva, kreativna, vendar vseeno ni bilo enostavno.

Kar nekaj vaje sem potrebovala, da sem se naučila to energijo prebujati samo in izključno zase. Da sem se naučila prisotnost držat v sebi in telo odpirati tako, da je energija prosto tekla po meni. Ker to je edini način, da nikomur ne škodujemo in ne iščemo pozornosti zunaj sebe. Kajti, naučene smo, da s to energijo zapeljujemo moške ali ženske, kar pa zna biti izredno nevarno. Tako nastane ogromno energijskih vezi, ki lahko vedejo v odvisnost in toksične odnose, hkrati pa še zgubljamo svojo energijo ali nase lepimo tujo, ki nas lahko močno ovira v življenju. Ta energija se lepi tudi v maternici, kar povzroča neravnovesja, kasneje pa tudi bolezni na tem področju. Pa tudi to se da na individualnih terapijah urediti.

Naslednja pomembna stvar je, da se znamo zdravo zaščititi pred udari tuje energije, ko smo me senzualne. Tu pride v poštev ena afirmacija, ki sem si jo ponavljala leta in to je: Varno je biti privlačna. Zaradi zlorab, ki smo jih doživljale, morda celo posilstva, ali pa smo samo kdaj šle mimo kakšnega gradbišča, pa so moški za nami žvižgali s sluzasto blokirano spolno energijo. Poznamo te situacije? Ko nas gledajo, kot da smo kos mesa. Fuj.
Hkrati so tu še energije naših prednic in prednikov in kolektivne energije, ki so vse okoli nas.

Dogajalo se mi je, da sem se 2 jeseni zaporedoma zredila. Zakaj? Poleti sem bila veliko v prebujeni senzualnosti, na festivalih, dogodkih, pa še nisem znala držati varnega prostora sebi. Doživljala sem male energijske zlorabe iz okolice, posledično pa se rajši zredila, da ne bom več lepa, da bom varna, ker ne bom (več) privlačna. Zato mi je afirmacija, da je varno biti privlačna, skupaj z globokim zdravljenjem dogodkov iz preteklosti in prejšnjih življenj pomagalo, da sedaj varno in samozavestno prebujam svojo sočno žensko energijo in se ob tem počutim varno, v zaupanju, v sebi, privlačno – zase.

Hvaležna sem za to potovanje, ki v resnici še vedno traja. Tako lepo mi je živeti, ko sem pržgana in prebujena. Tako lepo mi je doživljati sebe v sveti ženski energiji, ker mi to v življenje prinaša ogromno užitka. Kaj pa je smisel življenja? Zame je, da ŽIVIM, da doživljam, da sem živa, igriva, nagajiva, kreativna.
In hvaležna sem, da lahko sedaj ta varen prostor držim tudi za druge ženske. Veliko vas pride k meni na individualne terapije, kjer prebujamo užitek v sebi in se učimo, kako biti v življenju bolj sočne.

Dobrodošle na Ženstvene kroge Prvinska ženska v meni: Senzualnost, ki se mesečno odvijajo v Ljubljani. Več informacij: https://www.majaea.si/prihajajoce-delavnice/

Z ljubeznijo,
Maja Radej – Majaea