Strah mi je bilo povedat, da ga imam rada

Oh ja, to je bila zgodba mojega življenja. Tako močno sem bila ranjena na srčni čakri, da mi je bilo skoraj celo življenje strah moškemu povedat, da ga imam rada.

 Spomnim se časa najstništva, ko sem se z enim moškim veliko družila. Pisala sva si po takratnem chatu skoraj vsak dan. Skupaj sva hodila na žure in si resnično stala ob strani. Zaljubljena sem bila vanj, zelo. Hrepenela sem po njegovem objemu, stiku, poljubu. A strah me je bilo. Strah me je bilo povedati, izraziti, zato, da me ne bi zavrnil. Prepričana sem bila, da sem itak predebela zanj, da me itak nikoli ne bi mogel imeti rad. Znotraj sebe sem trpela in skrivala naklonjenost.

Potem pa sva se, leta kasneje spet nekaj pisala in se takrat odločila, da mu povem, da sem bila včasih močno zaljubljena vanj. In on je povedal isto, zaljubljen je bil vame. In tako kot jaz, si tudi on ni upal izraziti, ker ga je bilo strah, strah odpreti srce, da ne bi bil zopet prizadet.

In ja, še v več moških sem bila zaljubljena in seveda nikomur povedala. Tudi kasneje nisem nikomur priznala.

To, da sem z bivšim partnerjem vstopila v odnos je bil pravi čudež, glede na to, da sem bila še vedno izjemno zaprta, on pa tudi. Rešilo naju je, da sva se skoraj 10 mesecev dobivala in dihala skupaj rebirthinge, dihala iz oči v oči in tako gradila izjemno varnost in povezanost.

Lansko leto, pa sem prvič res iskreno izrazila, da mi je Urša všeč. Sedaj bova kmalu že eno leto v partnerskem odnosu. J Lansko leto sem si prvič iskreno dovolila odpreti srce, kljub strahu, če bom morda zavrnjena. Vsa ta leta negovanja svojega srce, pa spuščanje bolečin in travm je nekako tako pozdravilo moje srce, da je bila moja ljubezen do sebe močnejša od straha pred zavrnitvijo. In počutila sem se izjemno dobro. Da se imam tako močno rada, da sem ok, tudi, če na drugi strani NE. Pa ni bil, bil je JA in evo naju. Surfava skupaj skozi življenje. V ljubezni, povezavi, v žalosti in jezi.

In ja, naš srčni prostor potrebuje nego, sočutje in ljubezen. Da nas ne bo več strah odpreti srce. Zato ljuba ženska, ti podarjam brezplačno vajo oziroma set vaj odpiranja srce in prebujanja ljubezni do sebe. To je vse, kar imamo, SEBE. In če mi ne ljubimo sebe, kdo nas bo?

Hkrati pa te vabim, da se pridružiš 5 tedenskem popotovanju, kjer bomo cel modul namenile srčni čakri. Da se vzljubimo, začutimo globoko v sebi, sprejmemo in objamemo.

Več informacij o 5 tedenskem popotovanju si lahko prebereš tukaj.

Z ljubeznijo
Maja Radej – Majaea