Želiš prebuditi žensko energijo in življenje znotraj sebe – brezplačna vaja

Danes bi s tabo delila nekaj besed o senzualni ženski. Ženski, ki čuti svojo notranjo lepoto, je živa, polna energije, privlačna, v prvi vrsti zase. Senzualna ženska je tista, ki je živa, raziskovalna, čutna.

Ljuba sočna ženska

Senzualnost je nekaj, kar v tem svetu še vedno nima zdravega prostora. Ženske se bojimo svoje senzualnosti zaradi preteklih izkušenj, zlorab, posilstev, ki smo jih doživele, ali so to doživele naše prednice. Sedaj, sploh pa v preteklosti je bila nasilna spolnost nekaj, kar je bilo normalnega. Ženske so morale zadovoljiti svojega moškega, privolile so v spolni odnos zato, da bo dal mir, ker si on to zasluži, ker je to naša naloga. Skozi generacije zlorab, nasilne spolnosti, prehitre penetracije smo ženske zgubile svojo naravno senzualnost, stik z užitkom (na sploh, v življenju, ne samo s spolnim užitkom) in notranjo lepoto. Krščanska cerkev nam je vcepila, da je seks nekaj umazanega, prepovedanega in da se ga moramo sramovati. Vcepila nam je krivdo do zdrave spolnosti in prepričanje, da lahko čutimo privlačnost samo do našega partnerja. Ostalo je greh. To na nas vpliva, če smo bile vzgojene z vezo ali ne, ta prepričanja so močno prisotna na slovenskem prostoru.  

Vse to je pripeljalo, da ženske v sedanjem času ne čutimo zdrave privlačnosti, nismo prižgane, ne doživljamo orgazmov, kar povzroča, da nismo kreativne, ne čutimo življenja v sebi, se ne počutimo lepe v svojih telesih in še in še. V nas ni tistega pravega žara, ne sijemo. Rajši se skrijemo za varnimi oblačili, ali imamo rajši kak kilogram več, da le ne bomo preveč privlačne. Čutimo, da ni varno biti privlačna, da s tem kličemo po neprijetnih izkušnjah, ki so zapisane v našem živčnem telesu ali v energijah prednic v nas.

Sram, ki je eno izmed čustev z najnižjo vibracijo, se nam prebudi, če začutimo privlačnost do kakšne druge osebe, počutimo se krive, lahko tudi čutimo, da s tem že varamo našega partnerja ali partnerico. Sram čutimo tudi, ko prebujamo svojo življenjsko energijo, ker smo bile tako naučene.

Spomnim se leta nazaj, ko sem bila v že nekaj let v odnosu z moškim, pa sem začutila globoko privlačnost do enega drugega. Počutila sem se grozno, ko sem to doživljala. Čutila sem, da svojega partnerja izdajam, da ga varam, da je to prepovedano in na vse načine želela ugasniti to privlačnost do drugega moškega. Potem pa sem o tem spregovorila s svojim partnerjem, ki me je globoko podprl, čeprav mu je bilo izredno težko in pomagal, da sem nežno sprejela SVOJO spolno energijo, ki se je prebudila v stiku z drugim moškim.

Stvar je bila v resnici zelo preprosta. Drug moški mi je prebudil mojo življenjsko energijo, ki pa si je nisem dovolila čutit zaradi vcepljenih prepričanj. Ko sem si to končno dovolila, brezpogojno, je energija samo stekla gor, do srca in še naprej, jaz pa sem se počutila živo, polno energije, kreativnosti, volje. Čutila sem, kako sem prižgana, lepa, sijoča. Zase. To me je naučilo, da naj si samo dovolim čutit. Da je to dovoljeno in s tem nikomur ne škodim. To moja energija, ki se prebuja in če ji dam prosto pot, ta energija prebuja celo moje bitje. In to je zdravo doživljanje spolne, življenjske energije.
S tem, ko čutimo svojo energijo ne varamo nikogar. Sram je popolnoma nepotreben. Samo mentalno je potrebno prebiti te miselne vzorce in se osvoboditi, da mi je dovoljeno čutit spolno, življenjsko, vitalno energijo, da mi je dovoljeno čutit užitek. Samo zame, samo za svoje življenje.

To je to, kar nas dela žive, razigrane, spontane, lepe. To je to, kar nas povezuje z našo ženstveno energijo in prinaša zdravo polarnost v naš partnerski odnos.

Danes s tabo delim kratko prakso, kako v svojem telesu prebuditi več ženske in več življenjske energije. Vaje, ki prebudijo tvojo medenico, oživijo hormonski sistem, prebudijo tvojo lepoto, čutenje sebe, svojega mehkega ženstvenega telesa.

Hkrati pa te povabim, da se pridružiš 5 tedenskemu popotovanju v prebujanje ženske energije, povezave z maternico, sijočo žensko znotraj tebe. 5 tednov globokega poglabljanja v žensko naravo v vse tiste dele nas, da bomo živele bolj ženstveno, prižgano. Da bomo znale dati sebe na prvo mesto, slišale svoje želje in potrebe in to tudi upoštevale. Da se končno spočijemo, napolnimo, da bomo lažje živele v tem hitrem svetu.

V torek, 19.3. pa prebujamo senzualnost na ženskem krogu v Ljubljani – Prvinska ženska v meni. Več informacij tukaj.

Z ljubeznijo,

Maja Radej – Majaea