Od menstrualnih krčev in protibolečinskih tablet do nežne, čutne menstruacije

Si imela kdaj menstrualne krče? Jedla protibolečninske tablete? Se veseliš svoje menstruacije, ali ti je ta čas močno neprijetne?

Spomnim se leta nazaj, ko so bile moje menstruacije zelo boleče. Vsak mesec 5 dni bolečin, krčev, slabega počutja in seveda protibolečinskih tablet. Vedno sem jih imela s seboj in jo takoj, ko sem začutila mini bolečine, hitro vzela. 

Spomnim se, kako sem se velikokrat v najstniških letih zvijala od bolečin, včasih tudi jokala od krčev, ki so kar trajali in trajali. Že takrat mi je starejši brat, ki se je takrat že intenzivno ukvarjal s sabo in raziskoval svoje notranje delovanje, polagal roke in zdravil mojo maternico. Velikokrat je bolečina tudi izginila.

A misliš, da sem se takrat veselila menstruacije? In posledično, sem lahko bila ženska? Sem lahko slavila svojo ženskost?

Verjetno ne…

Ko sem začela tudi sama raziskovati sebe, sem hitro naletela na tematiko maternice, ženskega cikla in menstruacije. Začela sem izvajati Magične kretnje po Carlosu Castanedi za maternico in kmalu ugotovila, da je bolečin manj, kot jih je bilo včasih. Nadaljevala sem z energijskim in čustvenim čiščenjem maternice, dihala srčne rebirthinge z namenom, da se moj glavni center ženskosti popolnoma obnovi. 

Skozi leta raziskovanja sebe, svojega delovanja, čustev in ostalega, kar sodi zraven, sem pričela vedno bolj raziskovat žensko energijo, ženstvenost in posledično svojo maternico. Naučila sem se veliko energijskih vaj, tehnik, meditacij za obnovo ženskih spolnih organov. Poglabljala sem se v jajčnike, maternični vrat, maternico, g točno in celotno yoni, z namenom, da spoznam skrivnosti ženskosti, da prebudim tiste skrite delčke mene in se opolnomočim.

Prebujala seksualno, spolno, energijo, kundalini shakti moč, se naučila krožiti s to energijo za namen kreativnosti in življenja samega. 

V maternici se je skrivalo ogromno. Stare energije, čustva, stare zgodbe in izkušnje. Energije prednic in prednikov, pa odtise spolnih odnosov iz tega in prejšnjih življenj. Veliko energij podrejene ženske, ugajanja, skrivanja, strahu pred izražanjem sebe, pa cel kup tujih energij, ki sem jih sprejela vase, a so me te držale ujete.

Skozi leta prakse, vaj, dihanja, rebirthingov, rekapitulacije… lahko rečem, da je menstruacija večinoma skoraj brez bolečin, le 4. dan krvavitve imam običajno še krče. Pa tudi to še zdravim in verjamem, da bom uredila.

Že več let spremljam svoj cikel, hormone in počutje, kar mi pomaga, da znam počivati, takrat, ko je to potrebno in delam prave stvari ob pravem času. To mi močno pomaga, da bolj sprejemam vse dele sebe, tudi tiste bolj čustvene, krhke, ranljive. Naučila sem se kako živeti v skladu s svojim ciklom, kar mi pomaga, da živim bolj ženstveno, bolj v pretoku, v tistem ženskem flowu. Sedaj točno vem, kdaj rabim odmik v samoto in se tega vsak mesec veselim.

Sedaj vse svoje projekte kreiram iz maternice. Z njo pa sem v stiku vsak dan. Pomaga mi pri odločitvah, iz nje črpam navdih. Ona vedno poskrbi zame, za moje počutje in energijo. Maternica vedno mene postavi na prvo mesto. In stik z njo je nekaj najbolj svetega zame. Menstruacija pa je zame obdobje notranje regeneracije in odmika in vsak mesec se veselim tega obdobja. 

Učim se pri veliko različnih ljudeh po Sloveniji in tujini – od tantričnih učiteljev, do taoističnih mojstrov, opravila šolo pri Leyolah Antara: Tantric Rose Mystery School, trenutno pa se intenzivno učim o hormonih, ženski energiji in skrivnostih maternice.

Sedaj pa sem zate vso znanje in dolgoletne lastne izkušnje, pa tudi izkušnje iz skupinskih delavnic, individualnih in preteklih tečajev združila. 

Te zanima več o maternici, ciklu, menstruaciji?

Dobrodošla, da se nam pridružiš na 5 mesečni spletni šoli: Sijoča ženska od korenin do razcveta, kjer se bomo vsako srečanje vsaj za minutko poglobile v maternico, globlje pa jo bomo negovale cel mesec. Več informacij je na voljo TUKAJ. 

Z ljubeznijo,

 

Maja